De mest imponerande byggerier i Kina

De mest imponerande byggerier i Kina

De tre ställen du måste besöka i Kina

Kina är känt runt omkring i hela världen för deras enorma befolkning, deras stora ekonomi och ikoniska byggnader. När du planerar att resa till Kina kan det vara svårt att veta vad man måste se, och vad man kan klara sig utan. Vad du kan klara dig utan är ganska subjektivt, men vi vet i alla fall tre byggerier som du måste se.

Först är så klart den kinesiska muren. Den är legendarisk för att sträcka sig över kinas östliga gräns, genom flera städer och områden. Om du vill ha bäst möjlighet för att se muren, då tycker vi att du ska ta till Beijing. Här kan du även löpa med andra, eller boka en guidat tur.

Andra stället vi rekommenderar är den förbjudna staden som är känt för att ha varit stället där kinas kejsare satt och tog emot viktiga möten.

Tredje stället är Terracota armén i Xi’an. Orsaken till at vi rekommenderar detta stället är på grund av Xi’ans rika historik som en av de äldsta städer i Kina, och sen mystiken runt Terrracota Armén. Ingen vet varför kejsaren önskade att begravas med sådana statyer.

Muren blev inte byggd på en dag

Detta är en fras man brukar använda om rom, men den gör sig också giltig med den kinesiska muren. Den består faktisk av flera olika delar, som har tillkopplats på en senare tidpunkt så det verkar vara en stor mur. När du bygger hemma och håller på att mista tålamodet, kanske detta faktum kan hjälpa dig till at ta det lite lugnare.

Klick här för at läsa mera om hur du kan gå i gång med att bygga hemma.

Moderna Kina eller kulturhistoriska Kina?

Nu har vi ju såklart kommit med vår åsikt om vad du ska besöka, men vi kan också säga att du kan ta två olike tillgångar till Kina. Det finns så klart Beijing, som är världskänt som Kinas huvudstad. Denna stad är berikat med en enorm mängd kultur och historiska byggnader.

Men är detta inte i din smak, och skulle du vilja uppleva det moderna Kina i stället då är det Shanghai du ska besöka. Shanghai är i dag en stor del av Kinas försök på att modernisera och bygga städer som passar till den moderna åsikten på hur en stor stad ska se ut. Det är dessutom den staden som är mest kommersiell i hela Kina, så det är perfekt för företagsresor.

Oavsett vad du har av intresse och anledning till at resa till Kina, då har landet något för alla olika sorters smaker och föremål. Så vad väntar du på, sätt igång och ta till Kina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *