5 tips som gör tågluffen i sommar billigare

5 tips som gör tågluffen i sommar billigare

Ha lätt packning

När det gäller tågluffning borde ditt motto alltid vara att du ska packa så lite som möjligt. Fyra par jeans kommer bara att göra dig till besvär när du går eller springer till ett tåg. Du måste lämna sakerna hemma och effektivisera vad du tar med dig. Lämna dina favoritsmycken eller din farfars klocka hemma också. Att ha värdefulla eller sentimentala grejer med sig leder alltid till katastrof. Packa bara det du kan ersätta och slipp betala extra pengar för bagaget.

 

Skaffa ett vandrarhem med kök

Att campa är inte för alla. Du kanske inte kan ta med dig alla redskap som du behöver, eller så kanske du helt enkelt hellre vill sova i en säng. Testa i så fall på ett av hundratals backpacker-vänliga vandrarhem över hela världen. De allra bästa har gratis frukost, eller till och med ett gemensamt kök med tillgång till matlagning. Det kan vara en bra idé att ta med sig sin egen kökshandduk, t.ex. en av dessa kökshanddukar, och sedan använda den som din allmänna handduk i väskan. Om du köper mat och lagar ett par måltider på vandrarhemmet kan du spara en hel del pengar under resan. Dessutom är det ett bra sätt att skaffa vänner på!

 

Ta med egna snacks och mellanmål

Att springa runt på äventyr kan verkligen tömma en på energi. Snacks kan tyckas en dum grej att ta med sig, men de kommer verkligen att hjälpa dig att hålla energinivåerna uppe mellan mat och vila. Man vill ju inte missa någonting! Ta t.ex. gärna med dig egna havregrynssnacks, dadlar, eller annat som är nyttigt och mättande. En annan bra grej är att ta med sig eget schampoo i en liten flaska, t.ex. några fina hårprodukter från Hairlust. Att ta en riktigt skön dusch efter flera timmar ute i solen kan verkligen göra under för ditt allmänna välmående då du får känna dig fräsch för en gångs stund.

 

Promenera istället för att åka taxi

Låt inte bekvämligheten av en taxi locka dig. Det kostar extremt mycket per mil och du måste dricksa föraren. Ibland tar också taxichaffören dig ut på en riktigt “naturskön” resa för att få priset att stiga ännu högre – eller så lurar de dig bara rakt av. Att gå är både superbra för kroppen och miljön men är även väldigt bra om man tänker på sin budget. Om det är för långt att gå kan du alltid kika på kollektivtrafiken.

 

Undvik turistfällor

Titta på var lokalbefolkningen är. Ät lunch där lokalbefolkningen äter. Tillbringa fredagskvällarna där lokalbefolkningen tillbringar sina. Ha en löpande lista över alla coola sakerna att göra på en plats som inte kostar någonting. Gå till parker och trädgårdar eller bara fönstershoppa. Är du äldre och behöver hjälp för att kunna ta dig runt kan du kika på Shoppo innan resan bär av och se till att du verkligen har allt du behöver för att få det så trevligt och säkert som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *