Världens mest populära dörrar

Världens mest populära dörrar

Det är inte alltid man tänker på det men det finns en hel del otroligt kända dörrar i världen. Man ser dessa ofta i filmer och spel även om man kanske inte tänkt på det tidigare. Många av dessa är till och med så pass populära att vissa väljer att få stilråd av dem när dem ska skaffa en ny dörr till sitt hus. Men vilka är de mest populära dörrarna i världen egentligen och varför är dem så pass populära?

Kulturella ikoner

Anledningen till att vissa dörrar blir så otroligt populära är genom spel, filmer och serier. Dessa dörrar har förekommit i så pass många av dessa att många omedelbart känner igen dem. Varför dem förekommer så ofta kan skilja sig en del beroende på temat men det är ofta dörrar som redan har en viktig roll i den riktiga världen, men eftersom dem kan vara väldigt specifika för ett land så får man först se dem i andra länder genom film eller liknande.

Ett bra exempel är dörren som leder till den brittiska premiärministern. Dörren som ofta kallas för Nummer 10 hittar man i Westminster. Den är dels känd eftersom den ofta förekommit i nyheter men den är också vanlig i politiska thrillers som kretsar runt Storbritannien. Dörren har varit nästan likadan i trehundra år men med den stora skillnaden att den i början på nittiotalet gjordes om till stål istället för trä av säkerhetsskäl.

Ett till exempel på en dörr som blivit känd genom både nyheter och fiction är Columbus Dörrarna. Du hittar dörren i Washington, DC där man nuförtiden har dörrarna som ingång till Capitolbyggnaden. Dem är gjorda i ståtligt brons och tillverkades egentligen i Tyskland men fraktades sedan över efter det amerikanska inbördeskriget. Dörren förekommer i en hel del filmer och är också väldigt sevärda menar många.

Populära ytterdörrar i Världen

Faktum är att det sedan finns populära ytterdörrar även om dem inte är specifikt kända från något. Den typen av modeller som folk gillar skiljer sig inte från olika länder konstigt nog utan dem är olika populära beroende på vad som anses trendigt.

En av de mest populära dörrstilarna just nu är den traditionella ytterdörren. Denna kan såklart ha väldigt olika utseenden beroende på vad man har för smak. En av anledningarna är att den idag kan bli specialanpassad efter dina krav och din smak. Sen så gillar många den traditionella stilen inte bara på sin ytterdörr utan rent allmänt, vilket också gjort att dörren kommer allt oftare på moderna hus.

Den andra stilen är den som ofta kallas Craftsman. Det är en traditionell dörr med en panel och som ofta har ett enkelt fönster i mitten på den övre delen av dörren. Den förekommer främst i trä och är ofta lite tyngre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *