Takbar i Göteborg rankas som en av världens bästa.

Takbar i Göteborg rankas som en av världens bästa.

Italiensk inspirerade hotellet Bellora i Göteborg startade för drygt ett år sedan. Det ligger på stadens huvudgata Kungsportsavenyn (I Göteborg bara säg ”Avenyn”). Nu har hotellets bar på taket av Cielo utsetts till en av världens top fem bästa takbarer.

Det är den internationella hemsidan Hotels.com som har rankat de bästa takbarerna i världen och på listan ingår Göteborg och de nya Hotel Bellora. ”Att nämnas i samma mening som Sixty Soho och Gramercy Park i New York City, Traders Hotel i Kuala Lumpur och Hotel Mundial i Lissabon gör oss väldigt stolta”, säger VD Jonas Stenberg.

Det är alltså i mitten av Göteborgs paradgata Avenyn som du hittar vackra Bellora med Cielo Rooftop Bar. Ta hissen till sjunde våningen för att nå Cielo Rooftop Bar där du får en härlig utsikt över Göteborgs skyline. Här kan du njuta av solen, margaritas och mjuk musik. Baren på taket är också kopplat till den heta nattklubben Eight som ligger sju våningar ner bredvid hotellet.

Hotellet och baren på taket ägs av Ace Group, som också driver boutiquehotellet Pigalle, Hotel Mäster Johan i Malmö, Villa Strandvägen och destinations hotell Ystad Saltsjöbaden Grand Hotel Falkenberg. Hotel Bellora är ett livsstilshotell som ligger på Avenyn som sätter högt värde på människor, musik, mat och dryck. På Hotel Bellora får du en kosmopolitisk känsla när du stiger in. Hotellet förenar klassisk stil med moderna ideal inspirerade av världsstäder som London och New York. En perfekt takbar i Göteborg för dem som gillar vyer, kvaliteten på livsmedel och drycker och trevlig atmosfär.

Andra trevliga takbarer i Göteborg som håller hög standard;

Ruby Bar

Denna takbar ligger på 7: e våningen på hotellet Scandic Rubinen i centrala Göteborg. Från terrassen får du en mycket bra vy – i tre riktningar – över hela staden och dess omgivningar hustak. Om det är kallt på taket finns filtar, markiser och infrarött tillgängliga. Här uppe serveras enbart dricka från takterrassens bar. Om du vill äta, gör du det bäst på andra våningen.

John Scotts Avenyn

En härlig takbar i klassisk pub stil. John Scott ligger i centrala Göteborg med en av de bästa platserna i stan. Utsikten från takterrassen är trevlig och når ut över  Göteborg och Kungsporten (Kungsportsplatsen). Det är där människor som gillar att njuta av en trevlig atmosfär, dricka goda drinkar och titta på fantastisk utsikt kommer. Interiören i taket är gjord av trä, vilket skapar en trevlig pub känsla.

Radisson Blu Riverside Hotel Göteborg

På taket av Radisson Blu Riverside Hotel Göteborg hittar du denna vackra och harmoniska takterrass med utsikt över staden och det omgivande vattnet. Absolut magiska vyer. Terrassen är inrett som en relaxavdelning med trädäck och solstolar – men även med vanliga bord och stolar för dem som föredrar det. Här kan du njuta av en drink, smoothie eller något annat färskt efter ett träningspass eller en hård arbetsdag. En takbar i Göteborg med ett av stadens bästa utsikter. Så, om du sätter högt värde i vyer och avkoppling är detta ett bra val bland Göteborgs takterrasser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *