Planera årets skidresa till Norge

Planera årets skidresa till Norge

Är du eller ni i full gång att planera årets skidresa till Norge?

Norge är ett vackert land som är mest känd för sina fjordar och fjäll. Området erbjuder ett brett utbud av aktiviteter som vandring, glaciärvandring, cykling och har en pulserande huvudstad (Oslo). Men framför allt har de skidåkningen!

 

Norge skiing

Norges skidorter är ännu en av Europas oupptäckta hemligheter. Snögaranti från november till maj, utmärkta resort faciliteter och uthyrning av utrustning, liksom hisnande natur (majestätiska fjordar, frusna sjöar och försiktigt rundade berg) gör det till en idyllisk miljö. Om du planerar att gå i vinter på en skidresa inte glömma kondomer från Sverige.

 

Vad gör Norge till en så stor skiddestination?

Landskap, kvalitet och garanterad snö är de viktigaste ingredienserna till en destination som är bra för familjer och perfekt för nybörjare …

Bor du i Europa har du Norges skidorter med två timmars flygtid från Storbritannien.  Det erbjuds hög säkerhet med goda skidförhållanden som kommer att vara utmärkt under hela lång säsong. Inte bara det, boende standarden är mycket hög, utrustningen utmärkt, och förvaltas och underhålls på ett bra sätt. Du kommer heller inte uppleva köer till skidliftar och matställen under din vistelse. I själva verket är det allmänt lugnt i backen, vilket ger dig en känsla av att du har dem alla för dig själv. Och landskapet är fantastiskt, med orörda vyer, sluttningar och isiga sjöar runt.

Undervisningen är bra, med engelsktalande instruktörer för vuxna och barn i alla åldrar, tillsammans med gratis liftkort för barn i många orter, och ofta gratis hjälmar.

Förutom skid-och snowboardsbackarna, finns det ett komplett utbud av ytterligare vintersportaktiviteter att njuta av, såsom pulka och nordisk skidåkning, och du kan naturligtvis njuta av norsk bastu.

Med ett stort antal orter att välja mellan, har vi valt att inkludera de mest populära och där du får ut mest skidåkning för pengarna. Ha dock i åtanke att Norge bjuder på fler orter, dessa är oftast mindre men det behöver inte betyda att de är sämre, ibland tvärtom på grund av all orörd natur.

 

Trysil

Trysil ligger i hjärtat av Skandinavien och är beläget nordost om huvudstaden Oslo mot gränsen till Sverige.

Det är Norges största skidanläggning och det är perfekt för familjer i alla åldrar (unga som gamla!) Men det finns även en mängd andra aktiviteter.

Trysil är ett paradis för skidåkare i alla åldrar. Njut av skidåkning i långa, breda och nylagda backar. Det finns särskilda barnområden samt en park med hopp och rails och trevliga ställen att äta på i backarna.
Perfekt för unga familjer, barn under 7 år åker skidor gratis.

 

Hemsedal

Anses av många som det bästa skidområdet i Norge. Hemsedal är mångsidigt med över 20 liftar, mer än 50 backar och aktiviteter för alla åldrar.

 

Hafjell

Som plats för storslalom och slalom händelser under OS i Lillehammer 1994, Hafjell, som ligger 15 kilometer från Lillehammer, erbjuder sval skidåkning. Ta gondolen till toppen och välja mellan många långa backar att njuta av – orten har över 40 kilometer pister fördelade på mer än 30 backar. Är du van vid skidåkning kan detta vara det perfekta valet för skidsemestern i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *