Airbnb på affärsresan

Airbnb på affärsresan

Företaget Airbnb, en online-marknads plattform som ansluter resenärer med folk som hyr ut sina rum, har förändrat hur vi ser på nöjesresor och har nu börjat sätta sin prägel även på affärsresor. I juli 2014 meddelade Business Travel avdelning på Airbnb, att en tjänst ska lanseras som hjälper affärsresenärer att sök och boka boende. Programmet som undertecknades av 500 företag under de första 24 timmarna, räknar nu med att det är runt 1000 företag i 35 länder som är kunder.

 

Airbnb är en kugghjul i delningsekonomin vi har sett öka det senaste, och i hög grad en biprodukt av den stora recessionen. Tanken bakom gemensam konsumtion är handel med mänskliga och fysiska resurser, oavsett om det är ett rum i någons hus, eller en bil som står stilla under arbetstid. Vår tids delningsekonomi kommer i många former där en av de tidigaste teknikdrivna exemplen är ”person till person” för musiktjänster.

 

Populariteten av en gemensam konsumtion drivs mestadels framåt av den yngre generationen som är mycket mer bekväm med tekniken och som har en önskan att spara pengar. Många av de tjänster, oavsett om det är att komma åt en bil när du behöver det i stället för att äga en, eller vistas i någons hem i stället för ett hotell, kan kosta mycket mindre än de traditionella motsvarigheterna. För att inte nämna att det ger människor möjligheter vad gäller utrymme, typ av bostad och plats. Enligt Pricenomics, ett San Francisco databolag, sparar Airbnb användare cirka 21% när de hyr ut en hel lägenhet och 49,5% när det gäller ett privat rum kontra ett hotell.

 

Airbnb klev upp på scenen 2008 mitt i en lågkonjunktur under en recession och har hjälpt människor att hitta ställen att bo på sedan dess. Idag har mer än 40 miljoner gäster och mer än 1,5 miljoner boenden listade. Det är för närvarande verksamma i 34.000 städer och 190 länder.

 

Att använda Airbnb för affärsresor är inte så enkelt som att gå till webbplatsen, ta del av listorna och boka ett rum. För att boka rum genom deras företagstjänster, måste ditt företag vara inskriven kund. Först då kan du titta igenom databasen som erbjuder mer än 500.000 affärsboende.

 

Airbnb: s blixtsnabba tillväxt på företagsmarknaden är förståeligt med tanke på antalet fördelar företag ser genom att låta de anställda resa på detta sätt. Inte bara kostar det mindre i de flesta fall, men affärsresenärer behöver inte oroa sig för att hitta ett rum om allt annat är bokat. Inte tala om de bekvämligheter att vistas i ett hem i stället för ett hotellrum. En hel del av företagsboenden har fullt utrustade kök och tvättmaskiner och torktumlare, saker som gästerna inte hittar på ett hotell.

 

Det är också tilltalande för företag som vill vara värd för företagsevent och möten där de vill ha alla sina anställda under ett tak. Google, Facebook och Salesforce.com är ett litet urval av företag som använder Airbnb för affärsresor. Det skadar inte att Airbnb gör det lättare för företag och anställda att hantera sina kostnader tack vare ett samarbete med Concur, en leverantör av kostnadsledningssystem som ägs av Tyskland-baserade SAP. Affärsresenärer som använder Concur’s tjänst har möjlighet att boka via Airbnb där kostnader automatiskt går in i Concur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *