Både EasyJet & Malmö Aviation flyger direkt till Åre Östersund

Både EasyJet & Malmö Aviation flyger direkt till Åre Östersund

Denna vinter kommer easyJet att erbjuda direktflyg från London Gatwick till Åre Östersund Airport i Jämtland. Det blir därmed lättare för brittiska vinter turister att komma till sluttningarna av Åre och Vemdalen. Flyg kommer att finnas tillgängliga från December fram till 11 april.

Vintertjänsten kommer att fungera en gång per vecka på söndagar på en A320. easyJet räknar med att transportera 4800 passagerare i sin första vinter i drift.

Neil Slaven, easyJet brittiska kommersiella chef, säger: ”Åre Östersund, som ligger i Sveriges Jämtland provinsen, är en bra skidåkning destination och vi är säker på att det kommer att visa en populär tjänst för både skidåkare och snowboardåkare som vill utforska regionen.” Om du är i den mest önskade nordiska skidorten bör du också ta hänsyn shopping sidan, för att lägga till några minimalistiska objekt till ditt hus såsom plissegardiner eller något till din garderob.

Staden Östersund ligger på östra stranden av Storsjön där vintertemperaturer sjunka under fryspunkten och skapa en Winter Wonderland av snö och is. Östersund är känt som ”Vinterstaden” catering för bara om någon aktivitet på snö eller is. Den spektakulära ”Medvinden” – en 50 km lång sträcka skridskobana på Storsjön – och Winter Park, en sjöstranden vinterparadis särskilt för barn med is slott, isskulpturer, en stor skridskobana, restauranger och kaféer, är båda värda ett besök .

Direktflyg till Åre/Östersund flygplats från Göteborg, Malmö och Linköping går nu även med Malmö Aviation.

Flyg från Stockholm till Östersund tar ca. 1 timme. Flygbolag som flyger till Östersund från Stockholm är SAS och Malmö Aviation.

Åre är den alpina hjärtat av Skandinavien, en timmes transfer tar dig till Skandinaviens bästa utförsåkning. There’s också längdskidåkning, tur skridskoåkning, isfiske, häst och hundspann, skotersafari och mycket mer. Denna unika kombination av vintersport och underhållning på cirka 50 barer och restauranger i norra Europas mysigaste och trendigaste bergsby gör är det perfekta vinter destination för både avancerade skidåkare och familjer.

 Andra sätt att ta sig till Åre:

Med tåg

Att ta tåget till Åre är enkelt och bekvämt. Gå på och gå av mitt i centrala Åre. Om du tar nattåget du kommer att vara nästan här med den tid du vaknar. Direkt nattåg avgår från Stockholm, Göteborg och Malmö, och det är lätt att ansluta till dessa städer via dagtåg från andra städer. Boka din tågresa till Åre på www.sj.se eller www.snalltaget.se.

Med bil

Vägarna till Åre är bra, nästan oavsett var din resa börjar. Att köra från Mellansverige är ungefär en 6-8 timmars resa. Från Göteborg är det sannolikt att ta cirka 10-12 timmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *